Vulcănean ridicat de polițiștii de la combaterea criminalității organizate. Acesta a făcut trafic de imigranți în Franța

0
364
foto: arhiva

Polițiștii de la SCCO Hunedoara au descins, joi dimineață,  la Vulcan. Aceștia au căutat un bărbat ce deține un mandat de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța după ce a comis infracțiunea de trafic de imigranți.

Căutat de aproape o lună

Pe numele vulcăneanului există un mandat de arestare încă de la mijlocul lunii trecute.

”În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan, împreună poliţişti din cadrul S.C.C.O. Hunedoara, au efectuat o acțiune în urma căreia a fost identificat şi reţinut un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vulcan, posesorul unui mandat european de arestare emis, la data de 14.11.2017, de către autoritățile judiciare din Franța”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Bărbatul, care este cercetat pentru comiterea, pe teritoriul Franţei, a unor infracţiuni de trafic de imigranţi, urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea luării măsurilor legale.

Un hunedorean din Dobra, dus și el la mandatul de extrădare. A ucis în Franța

Miercuri,  polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Secției de Poliție Rurală Ilia au identificat și reținut un tânăr de 27 de ani, din comuna Dobra. Pe numele acestuia, autoritățile franceze au emis, la data de 07.11.2017, un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, vătămare corporală, furt și incendierea unui autovehicul.

Conform polițiștilor, faptele au fost comise pe teritoriul Franței pe parcursul anului trecut.

Împreună cu alte patru  persoane, hunedoreanul a intrat în incinta unei societăți comerciale din Saint Cannat (Franta), cu intenția de a sustrage mai multe bunuri. 

Cei cinci s-au dus spe casa mobilă unde erau agenții de pază ai companiei, pe care i-au lovit cu obiecte contondente. În urma loviturilor, unul dintre paznici a decedat, alți doi au fost grav răniți.

Ulterior, atacatorii au sustras vehiculul agenților de pază, pe care l-au abandonat la câțiva  kilometri distanță și l-au incendiat, în încercarea de a distruge probele.

Daunele produse companiei s-au ridicat la 11.000 de euro.

Hunedoreanul a primit 15 zile de arestare preventivă, din partea Curții de Apel Alba si urmează a fi predat autorităților franceze.