Vânâtori cu permise de armă, prinși în timp ce se pregăteau de braconaj

0
231
foto: Ziarul Argesenilor

Doi hunedoreni sunt cercetați pentru braconaj cinegetic. Aceștia au fost identificați într-o mașină, pe Fondul Cinegetic Certej. Armele pe care le dețineau aveau cartușele pe țeavă.

”Călătorie” oprită

Sâmbătă, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Săcărâmb-Deva, au identificat în Fondul Cinegetic Certej, trei persoane ce se deplasau cu un autoturism . Mașina era condusă de un bărbat din municipiul Deva, în vârstă de 55 de ani.

Alături de șofer era și proprietarul mașinii. Un bărbat de 39 de ani din comuna Certej. Acesta avea asupra lui o armă de vânătoare ce era încărcată pe țevi cu două cartuşe de vânătoare. Un al treilea bărbat, de 44 de ani, din comuna Certej, avea și el o armă de vânătoare cu glonț. Era încărcată cu cartuș pe țeavă și două cartușe în încărcător. Ambele arme de vânătoare aveau montate, în mod artizanal, câte un suport cu o lanternă pentru iluminat pe timp de noapte.

”Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbaţii de 39 şi de 44 de ani, care posedă permise de armă și permise de vânătoare, s-au deplasat în fondul cinegetic fără a poseda autorizație de vânătoare, în scopul comiterii unor fapte de braconaj cinegetic”, informează IPJ Hunedoara.

Poliţiştii au ridicat armele și muniția în vederea expertizării. Aceștia vor continua cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi braconaj cinegetic. Tot polițiștii sunt cei care vor stabili,activitatea  infracțională a celor trei persoane identificate.