Trei minori au furat de la vecini

0
168
foto: weradio

Șase persoane, dintre care trei sunt minore, sunt cercetate de polițiști pentru furt. Totul după ce au sustras mai multe bunuri din case aflate în construcție. De multe ori, victimele erau vecini ai hoților.

Percheziții la suspecți

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au efectuat 9 percheziții domiciliare, pe raza localităţilor Deva, Ilia şi Hărău. Vizate au fost, de acțiunea de marți, locuinţele unor persoane suspectate de comiterea, în perioada octombrie-noiembrie 2018, a 7 infracțiuni de furt calificat.

Prezumtivii autori – 6 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani – vizau case aflate în construcție, din localităţile Hărău şi Certej, şi acţionau pe timp de noapte, profitând de faptul că proprietarii (majoritatea fiindu-le chiar vecini) nu locuiau în incintă”, informează IPJ Hunedoara.

Suspecții intrau prin efracție în anexele locuinţelor (asigurate cu sisteme precare de închidere) şi sustrăgeau tot ceea ce putea fi uşor de valorificat: scule pentru construcţii, unelte de pescuit, telefoane mobile etc.

Deşi vizau în special anexele caselor aflate în construcţie, poliţiştii au stabilit faptul că, în data de 18.10.2018, în intervalul orar 20:00-22:00, în timp ce proprietarii nu erau acasă, tinerii au pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea Hărău (aflat în construcţie, dar locuit de proprietari) de unde au sustras un laptop, aparate electrice folosite în construcţii şi unelte de pescuit, cauzând un prejudiciu total în valoare de 5.000 de lei”, mai spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au recuperat mai multe bunuri sustrase (motoferăstraie, mașini de găurit, scule de pescuit, un acumulator auto etc.) bunuri care urmează a fi restituite persoanelor vătămate, prejudiciu fiind, astfel, recuperat în proporţie de peste 90 %.

Minorii, cercetați sub control judiciar

Poliţiştii au pus în executare 6 mandate de aducere emise pe numele celor bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat. Trei dintre suspecți au 16 şi 17 ani. Ceilalți trei au între 21 şi 30 de ani).

Poliţiştii au stabilit că, după ce minorii şi tânărul de 21 de ani, comiteau furturile, cei doi bărbaţi în vârstă de 30 de ani (ambii cu antecedente penale) au cumpărat bunurile provenite din activitatea infracţională, cu scopul de a le vinde.

Cei trei minori au fost reținuți pentru 24 ore. Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva a dispus, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Poliţiştii continuă investigaţiile în acest caz, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor 6 hunedoreni.