Timișorenii călcați de mascați, reținuți de polițiști. Braconierii riscă arestul preventiv

0
57
foto: republikaNEWS

Doi bărbați din județul Timiș au fost reținuți, luni, de polițiștii hunedoreni. Este vorba despre suspecți de braconaj. La cei doi, polițiștii, ajutați de mascați, au făcut săptămâna trecută, două percheziții.

Duși la mandat

Cei doi bărbați reținuți de polițiști sunt acuzați de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Suspecții, din județul Timiș, au 23 și, respectiv, 42 de ani.

Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit faptul că cei doi timişeni, care nu dețin permis de armă, au comis infracțiunile pentru care sunt cercetaţi, pe raza Fondului de Vânătoare Lăpugiu, din judeţul Hunedoara, în perioada anilor 2015 – 2018”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Cei doi urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Săptămâna trecută, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuinţele celor doi bărbaţi, au fost ridicate mi multe probe. Este vorba despre trei trofee de cerb carpatin cu craniu și 50 de trofee de căprior cu craniu. Polițiștii au mai ridicat 4 trofee de mistreț, precum şi 410 articole pirotehnice tip petardă din categoria F3.  În mâinile polițiștilor au mai ajuns și patru arme de vânătoare şi muniţia eferentă. Toate erau deținute fără drept.

Timișoreni ”călcați” de mascații hunedoreni