“Patrihoţii” de la Petroşani. 15 steaguri au jucat “Hora Unirii” în deplasare

0
12

De la capace de canal, de la panouri metalice din gardul aflat pe domeniul public, hoţii au trecut la steaguri. 15 drapele au dispărut de pe stâlpi la sfârşitul săptămânii trecute, după ce autorităţile locale de la Petroşani le-au arborat cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Din patrioţi s-au transformat în “patrihoţi”. Persoane necunoscute încă au furat în noaptea de vineri spre sâmbătă steagurile arborate de administraţia locală de la Petroşani pe stâlpii de pe strada Unirii şi de pe DN 66, porţiunea de drum paralelă cu strada Unirii. Ca în fiecare an, administraţia locală s-a pregătit serios pentru marea sărbătoare naţională. Pentru ca totul să fie ca la carte, autorităţile locale au avut grijă ca pe stâlpii de iluminat de pe străzile centrale şi nu numai, să fie arborate câteva sute de steaguri. Însă, pe unii petroşăneni, marea sărbătoare a României, Ziua Marii Uniri i-a inspirat şi i-a unit pe strada Unirii de unde au furat 15 steaguri.

În data de 29 noiembrie, mai exact, vineri, angajaţii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul municipiului Petroşani au montat steagurile pe stâlpii de pe anumite străzi din localitate, mai exact pe 1 Decembrie, strada Unirii, strada Aviatorilor, pe Avram Iancu şi pe drumul de centură DN 66. În seara de 29 spre 30 noiembrie au fost furate un număr de 15 de steaguri de pe strada Unirii, precum şi de pe drumul centură, paralel cu strada Unirii. Acestea nu au fost înlocuite pentru că, sincer să fiu, nu am mai avut în dotare atât de multe steaguri încât să le înlocuim”, a declarat Daniel Vişan, director S.P.A.D.P.P. Petroşani.

Reprezentanţii administraţiei locale spun că vor anunţa organele de poliţie pentru a-i identifica pe făptaşi şi pentru a-i trage la răspundere.

Urmează ca în aceste zile să strângem toate steagurile de pe domeniul public şi să le depozităm la noi în magazie”, mai spune Daniel Vişan.

Poliţiştii din Petroşani vor trebui să găsească steagurile care au jucat Hora Unirii pe teren străin.

 

Marinela Maxim