Nea… drag şi-a băgat coada… Șeful de pe Valea Jiului al Pantera Guard, acuzat de abuzuri

3
24

Mai mulți foști angajați ai Pantera Guard îl acuză pe șeful punctului de lucru din Valea Jiului, Radu Voina, de comportament abuziv. Oamenii spun că au fost dați afară în mod abuziv, fără a li se spune motiveleştii. Totul, spun foştii angajaţi, pentru ca şeful să-şi apere protejaţii.

Agenții de pază au fost dați afară de la mina Paroșeni și spun că totul li se trage de la faptul că au fost preluați de la Axis de actuala societate care asigură paza la minele neviabile. De partea cealaltă, Voina afirmă că toate persoanele cărora li s-au încheiat raporturile de serviciu cu Pantera Guard nu au corespuns cerințelor.

 

Şapte persoane au fost date afară de la Pantera Guard, toate de la obiectivul mina Paroșeni. Oamenii consideră că asupra lor a fost comis un abuz. Deși potrivit contractului, programul de lucru era de 8 ore, agenții de pază stăteau 12 ore la serviciu.

”În 24 octombrie mi s-a comunicat telefonic de șeful de obiectiv, Constantin Dumitrescu, că am fost concediat de domnul inspector de securitate Radu Voina. Motivul demiterii a fost că am intrat în perimetrul EM Paroșeni, ca agent de intervenție, cu mașina personală, pentru a ajuta firma să nu aibă evenimente nedorite. Am intrat cu mașina personașă pentru a lumina cablurle de 6.000 de KW. Menționez că la părăsirea perimetrului mașina era controlată de șeful de obiectiv și de șeful de tură pentru a nu exista discuții asupra faptului că aș introduce bunuri ale inteprinderii, iar mașina era înregistrată în registrul de control-autovehicule”, susține unul dintre foșii angajați ai Pantera Guard.

Potrivit acestuia, în acea seară, Radu Voina, acum șeful punctului de lucru din Valea Jiului al Pantera Guard, a fost în control însă nu i-a atras atenția că ar fi comis vreo greșeală. Numai că, la cinci zile de la acel moment, a fost anunțat că a fost dat afară.

Radu Voina spune că fostul angajat a procedat greșit, acesta neavând ce să caute cu mașina personală în perimetrul EM Paroșeni.

”A fost găsit cu mașina personală în incinta EM Paroșeni fără a exista aprobare din partea conducerii unității miniere. În tabelul de la poartă nu exista mașina lui. Oricât de bine intenționat ar fi fost, nu avea ce să caute în curtea minei cu mașina personală”, spune Voina.

Alți foști angajați ai Pantera Guard susțin și ei că Voina este cel care comandă și care face ce vrea cu scopul de a crea la Paroșeni o echipă cu pilele sale. Asta pentru că sunt dați afară oamenii care au atestate de pază pentru a fi angajate persoane ce nu posedă aceste atestate. Nemulțumiții spun că problemele au pornit de la faptul că au reclamat că un protejat de-al lui Voina doarme în post, acesta fiind mutat la un alt loc de muncă.

”Nu am primit reclamație că dormea în post. A fost pus de domnul Dumitrescu șef de tură și mai apoi a fost mutat ca agent de securitate. Dacă era pila mea, nu era mutat. Dacă ar fi dormit în post, atunci ar fi avut și prejudiciu”, spune Radu Voina.

Cât despre atestate, reprezentantul Pantera Guard spune că societatea este atestată pentru cursuri de agent pază și că au fost deja întocmite dosarele de școlarizare pentru cei care nu dețin atestatul de agent de pază.

Radu Voina mai este acuzat și de hărțuire. Mai mulți dintre foștii agenți de pază spun că Voina a hărțuit-o pe una dintre angajate, pe care a încercat de mai multe ori să o sărute promițându-i o serie de avantaje. Despre această hărțuire ar ști și polițiștii de la Vulcan, însă reclamația femeii a fost doar una verbală. Și această acuzație este infirmată de Voina.

Același Radu Voina este acuzat că se folosește de numele patronului Dan Marin. Voina spune că nu face altceva decât ceea ce ordonă şeful

”Nu eu vă dau afara din serviciu. Generalul nu-nghite persionari, vă extermină pe toți, spune un fost angajat parafrazându-l pentru Radu Voina.

Prejudiciu imputat angajaților

Foștii agenți de pază spun că firma de pază a vrut să le impute un prejudiciu de peste 60 de mii de lei. Asta pentru că de la mina Paroșeni, de la blocul 6, au dispărut niște piese de la o celulă. Oamenii afirmă că furtul ar fi avut loc într-o noapte de sâmbătă spre duminică. Situaţia a fost verificată și electricienii de la mină nu au descoperit furtul numai în cursul zilei de luni.

”În weekend electricienii nu au constatat vreo lipsă. După două zile s-a constatat că lipsesc componente”, spun oamenii.

Aceștia mai afirmă că în urma acestui eveniment angajatorul le-ar fi imputat această pierdere.

”Eu aveam punctul de pază la un kilometru de incinta unității miniere. Oameni nu erau destui. Când s-au furat din celulă, hoții au acționat inteligent. Au distras paznicul într-o parte, în timp ce alte persoane au furat de la blocul 6. Cum să ne impute nouă furtul când nici măcar electricienii nu și-au dat seama că s-a furat decât în cursul zilei de luni?”, susțin persoanele nemulțumite.

De partea cealaltă, Radu Voina, afirmă că doar s-a prelucrat Codul Muncii, potrivit căruia angajatorul, dacă s-a creat un prejudiciu din cauza angajatului, poate să impute acest prejudiciu personalului.

 

Armament de jucărie

Foștii agenți de pază spun că posturile pentru care este necesar armament sunt descoperite pentru că agenții de pază nu au decât șpray și baston. Nici agenții de pază de la depozitele de muniție nu au armament. Mai mult, oamenii spun că chiar și polițiștii au văzut că ei au în dotare pistoale de jucărie.

”Mi-a cerut polițistul să îi spun ce armă am. Și i-am spus pistol. Și m-a întrebat ce pistol și nu știu cum s-a întâmplat, a căzut și polițistul a spus:  chiar și copilul meu are un pistol mai performant”, suține fostul agent de pază.

Nici acest lucru nu este recunoscut de reprezentantul Pantera Guard în Valea Jiului.

”Sunt acuzații ale unui frustrat. Noi funcționăm în condițiile legii. Nu pot să vă arăt autorizațiile și armele, dar noi funcționăm conform legii”, a mai spus Voina.

Poliţiştii hunedoreni au verificat unităţile miniere, iar acuzaţii foştilor angajaţi sunt confirmate de procesele verbale.

Deşi angajaţii au contracte individuale semnate, Voina susţine că aceştia se aflau în perioada de probă.

Nemulțumiți de modul în care au fost tratați, dar și pentru că și-au pierdut slujbele, foștii agenți de pază au reclamat abuzurile la ITM Hunedoara.

Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, a declarat miercuri, pentru GDD, că firma are sediul social în București, astfel că reclamația a fost trimisă la ITM București.

 

Există voci care susţin că în spatele acestei firme s-ar afla chiar Liviu Dragnea. Revenim cu detalii.


Aceste încălcări repetate ale legii se fac de către așa-zisul inspector securitate Voina Radu și patronul firmei, un anumit domn general Marin. Considerăm că în România legea trebuie respectată de orice om, fie el și general. Motivul concedierii colective este unul abuziv. Radu Voina abuzează de funcția în care este numit călcând abuziv drepturile angajaților Pantera Guard. Sunt dați afară agenți de pază cu atestat și se angajează fără atestate. Considerăm că suntem nevinovați și că drepturile noastre au fost încălcate. – fost angajat

 


”Nu e vorba de nicio răzbunare. Cei cărora le-au încetat raporturile de serviciu, nu au corespuns standardului înalt impus de această societate. Nu și-au făcut treaba și au acumulat cel puțin o abatere într-un timp relativ scurt” – Radu Voina.

 

 

 

3 COMENTARII

  1. Multi nu au primit toate salariile si toate drepturile nici acum in noiembrie 2015, uni au primit un salar si ala jumatate.

  2. A fost o firma de doi lei marise programul de la 12 cu 24 la 12 cu 12 la cei care nu ia dat afara lea dat 600 lei desi in contract scria 850 plus spor de noapte 25 la suta si 2 la suta spor de sambata si duminica weekend nu a dat nimic calumea totusi a facut bine ca a dat pensionari afara

Comments are closed.