“Mafia permiselor”, din nou pe masa judecătorilor

0
17

Judecătorii din București  vor analiza, din nou, dacă se mai impune măsura arestării preventive în cazul medicului Dana Vodislav. Și magistrații din Craiova au de luat o decizie similară în cazul  unor instructori auto printre care și verișorul  adjunctului șefului IPJ Gprj. Următorul termen în procesul instructorilor auto judecaţi pentru trafic de influenţă va avea loc pe 14 ianuarie, la Tribunalul Gorj.

Toţi cei trei inculpaţi, printre care se numără şi o femeie, nu vor să se mai prezinte în faţa instanţei din boxa acuzaţilor, motiv pentru care cer înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu una mai blândă. După ce magistraţii de la Târgu-Jiu au respins solicitarea imediat după Crăciun, Gheorghe Frăţilescu, Georgiana Stroe şi Petre Bogdan au formulat recursul care va fi analizat luni la Curtea de Apel Craiova. Primul este verişorul adjunctului şefului IPJ Gorj, Ion Frăţilescu, suspectat la rândul său de fapte de corupţie, într-un alt dosar. Acuzaţia pentru instructorii auto este aceea că ar fi primit, în intervalul iulie – noiembrie 2013, între 150 – 200 euro, de la investigatori sub acoperire sau de la alte persoane interesate, lăsând să se creadă că au influenţă asupra unor poliţişti examinatori de la Permise. În privința medicului Dana Vodislav, avocații ei au formulat o cerere de liberare sub control judiciar iar judecătorii de la Tribunalul Bucureşti  vor anunța verdictul pe 7 ianuarie. Până atunci, oftalmologul de la Gorj, care a susţinut că are probleme serioase de sănătate, va rămâne după gratii. Ea este singura persoană din lotul celor arestați preventiv care încă se mai află după gratii în arestul Poliției Capitalei.

Potrivit anchetatorilor este vorba despre o reţea alcătuită din medici, asistente medicale, instructori auto, agenţi de poliţie şi alte persoane. Dana Vodislav este suspectată, alături de alţi doi medici, de trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu. Aceasta este acuzată că ar fi eliberat 2.500 certificate pentru care s-ar fi încasat 225.000 de lei, fără emiterea unor documente fiscale şi fără control. Medicul Elena Băltărețu a fost și ea arestată dar eliberată după o lună.