Adolescent arestat preventiv. A comis peste 40 de infracțiuni

0
524
foto: Observatorul Național

Reținut inițial pentru mai multe furturi, un adolescent din Lupeni va ajunge pentru următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Prins de polițiști, arestat preventiv de judecător

Polițiștii lupeneni l-au prins, joi, pe un adolescent de 15 ani. Minorul e suspect de mai multe furturi, pe care le-ar fi comis în  perioada decembrie 2018-februarie 2019. Băiatul a furat autoturisme, dar a furat și din mașini.

Conform anchetatorilor, minorul are la activ peste 40 de fapte. Acesta a spart autovehicule din care a sustras diferite bunuri și bani, dar a furat și mașini cu care s-a plimbat pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii au stabilit că minorul a furat și din locuinţe. În 12 februarie, spre exemplu,, prin forțarea unui geam, acesta a pătruns în locuința femei din Lupeni, însă a fugit, după ce a fost surprins în interior de proprietară, în timp ce încerca să sustragă bunuri.

O zi mai târziu, printr-un mod de operare asemănător, minorul a pătruns în locuința unei femei din Lupeni, iar din interior a sustras o geantă de voiaj, mai multe dulciuri şi cabluri telefonice. În noaptea de 14/15.02.2019 , a pătruns prin efracție în locuința unui bărbat, de unde a sustras o drujbă, un polizor unghiular şi  o bormașină.

Poliţiştii au reuşit recuperarea a mai bine de 60% din bunurile sustrase şi au stopat activitatea infracţională a minorului.

Minorul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt  calificat şi furt în scop de folosință, dar şi de comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.