Transportul huilei de la minele neviabile pe calea ferată costă peste două milioane de lei

0
11

Exploatarea de Preparare a Cărbunelui Valea Jiului (EPCVJ) şi Grupul Feroviar Român (GFR) transportă cărbunele extras de la minele neviabile din Valea Jiului.. EPCVJ va primi de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului 1.308.190 lei pentru manevrele necesare pentru ca huila extrasă de la Paroşeni, Uricani şi Petrila să ajungă în preparaţie pentru sortare şi spălare.

Maneverele feroviare vor fi executate pe calea ferată uzinală pe relaţia CFR Vulcan-CFU Coroieşti pentru vagoanele de cărbune brut de la Petrila şi Uricani, punctul de încărcare ce deserveşte Mina Paroşeni-CFR Vulcan sau CFU Coroieşti pentru vagoanele încărcate cu cărbune sortat sau brut. Totodată vor fi executate şi servicii conexe de mişcare de la punctele de încărcare ale minelor Petrila şi Uricani.
Transportul feroviar al cărbunelui brut de la staţiile de record CFR Petroşani, staţia Lupeni la staţua CFR Vulcan, precum şi manevre pe liniile ferate uzinale sunt în ”posesia” celor de la GFR. Contractul a fost adjudecat de firma transportare contra sumei de 918.547 lei.