Programul Tezaur continuă cu o nouă emisiune de titluri de stat

0
95

Ministerul Finanțelor Publice continuă programul Tezaur. A fost lansată o nouă emisiune de titluri de stat destinate populației. Astfel, începând cu data de 02 mai 2019, sunt disponibile noile titluri de stat destinate exclusiv populației. Acestea au scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. 

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 31 mai de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului iar până pe 30 mai  de le oficiile poștale.

 Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.   După încheierea perioadei de subscriere, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur se pot răscumpăra anticipat sau poate fi transferat dreptul de proprietate al acestora, în baza unei cereri care trebuie depusa cu cel puțin 60 de zile lucrătoare înainte de data de plata a dobânzii sau a valorii nominale aferente unei emisiuni. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.