Procedura de fuziune a CEH cu SNH a început prin contractarea consultantului juridic

0
20

Complexul Energetic Hunedoara a “achiziţionat” consultantul ju­ri­dic care va întocmi calendarul de absorbţie a minelor viabile, procedura de integrare a acestora în entitatea energetică estimându-se că se va finaliza la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

Directorul Complexului Energetic Hune­doara, Costel Alic, a declarat joi, pentru Ga­zeta de Dimineaţă că procedura de fuziune a societăţii pe care o conduce cu Societatea Naţională a Huilei a început.

“Procedura a început. Suntem în faza în care am luat consultantul juridic, acesta ur­mând a stabili calendarul fuziunii. Este vor­ba despre o fuziune prin absorbţie ce se va finaliza la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, a declarat Costel Alic, directorul Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit sursei citate, CEH va absorbi cele patru unităţi miniere viabile – Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni – care la această oră formează Societatea Naţională a Huilei. La finalul fuziunii, la nivelul Comple­xu­lui Energetic Hunedoara vor exista Sucur­sa­la Minieră, Sucursala Mintia şi Sucursala Paroşeni.

Sediul CEH va fi în Petroşani, aşa cum s-a stabilit deja. În aceste condiţii Societatea Naţională a Huilei, formată din minele viabile ce s-au desprins din CNH, va funcţiona doar câteva luni. CNH va intra în procedură de dizol­vare voluntară, Compania urmând a ieşi de sub administrare specială.