Prețurile la energie și gaze pentru consumatorii casnici, înghețate până în 2022

0
152
foto: Europa FM

Agenția Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei anunță că prevederile OUG 114/2018 nu vor conduce la creșteri de prețuri la energia electrică și gazele naturale furnizate clienților finali casnici. Este vorba despre clienții care optează pentru furnizarea în regim reglementat.

2022, anul până la care sunt înghețate prețurile la energie electrică și gaze naturale

Prețul energiei electrice și cel al gazului natural nu va crește. ANRE spune că prețurile vor rămâne înghețate pentru clienții casnici care au optat pentru furnizarea în regim reglementat până în 2022.

Conform unui comunicat ANRE, prețul rămâne reglementat în perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 – pentru energia electrică, și în perioada 01.01.2019 – 28.02.2022 – pentru gazele naturale.

”În ceea ce privește clienții finali casnici de energie electrică și gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, reamintim că ANRE a pus la dispoziția acestora mai multe facilități menite să-i protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte”, informează ANRE.

ANRE face referire la instrumente de comparare a preturilor/ofertelor-tip, destinat tuturor clienților finali care sunt interesați să-și aleagă sau să-și schimbe furnizorul de energie electrică și/sau gaze naturale din piața concurențială, al căror scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizori, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Aceiași clienți au posibilitatea de a reveni din piața concurențială pe piața reglementată, în situația în care consideră că este mai avantajos.