Peste 100 mii lei pentru studii de fezabilitate în Pasul Vâlcan

0
77

Administrația locală din municipiul Vulcan a prevăzut în bugetul pe acest an peste 100 mii lei pentru Pasul Vâlcan. Este vorba despre bani necesari realizării unor documentații tehnice. Mai exact pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate Pas Vâlcan la care se adaugă lucrările de alimentare cu apă și canalizare.

Reprezentanții administrației locale din Vulcan speră că Guvernul va finanţa în continuare proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Pasul Vâlcan, cea mai tânără staţiune montană hunedoreană.

La începutul lunii februarie 2011 a fost inaugurată o modernă telegondolă care să facă legătura dintre Vulcan şi staţiunea montană.

Investiţia de la Vulcan, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Telegondola circulă pe o distanţă de 3.500 de metri şi are 73 de gondole.

Realizarea acestei instalaţii spre Pasul Vâlcan reprezintă însă doar primul pas al proiectului de modernizare a staţiunii şi de dezvoltare a domeniului schiabil de aici. Proiectul de aici prevede amenajarea a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea tot aici vor fi aduse şi tunuri de zăpadă, care să compenseze lipsa zăpezii naturale, atunci când este cazul.

Mihaela MIHAI