Banii pentru centura Petroşaniului, primii după 8 ani primiţi de Petroşani de la Consiliul Judeţean

1
4

Fondurile alocate de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru Primăria municipiului Petroşani sunt primele venite după 8 ani de pauză, asta dacă nu ne referim la „firimiturile” date cu greutate în vreo doi ani.

Relaţiile dintre Primăria Municipiului Petroşani şi Consiliul Judeţean Hunedoara, condus până nu de mult de liberalul Mircea Ioan Moloţ, au părut mereu cordiale. La un mment dat, tocmai datorită acestor relaţii aparent strânse, în cercurile politice s-a vorbit despre o iminentă trecere a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi (pe atunci PDL) la PNL, asta încă dinainte de unificarea celor două partide. Transferul nu s-a materializat şi, mai mult, Ridzi a acceptat propunerea făcută de UNPR, partid al cărui membru este la ora actuală. Însă despre eventuale tensiuni, politice sau administrative, între edilul din Petroşani şi fosta conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara nu s-a făcut vorbire niciodată. Până acum. Tiberiu Iacob – Ridzi a recunoscut că  suma de 1,2 milioane de lei alocată în şedinţa de marţi de Consiliul Judeţean Hunedoara sunt primii bani primiţi după 8 ani, asta în ciuda solicitărilor făcute an de an!

  „Îi mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian David, pentru faptul că, pentru prima dată, la Petroşani, Consiliul Judeţean a alocat o sumă de bani foarte importantă pentru sume de echilibrare. Este vorba despre 1,2 milioane de lei, bani care, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul preşedinte, îi vom folosi, dacă vremea ne va permite, pentru a asfalta o porţiune din şoseaua de centură sau, dacă nu, avem o altă prioritate foarte mare în acest moment, respectiv achiziţia de centrale pe gaz pentru şcoli, iar din resurse proprii anul viitor să alocăm banii necesari pentru asfaltarea şoselei de centură. Încă o dată îi mulţumesc domnului preşedinte, mulţumesc consilierilor judeţeni, pentru faptul că, după 8 ani de zile, Primăria municipiului Petroşani primeşte bani de la Consiliul Judeţean Hunedoara”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Firimituri de la ospăţul regilor

 De asemena, Adrian David, preşedinele CJ Hunedoara, a precizat că „este de notorietate că avem o strânsă legătură instituţională Consiliul Judeţean cu Primăria municipiului Petroşani – şi în general toate primăriile din judeţul Hunedoara. Am aflat despre cele două mari probleme cu care se confruntă Primăria municipiului Petroşani, legate de infrastructură şi centralele din şcoli. Mă bucur că am avut resursele financiare, sunt bani care au venit de la Guvernul României, din cote defalcate din TVA şi impozie (…) Cred că ambele proiecte sunt de maximă urgenţă, trebuie tratate cu celeritate”.

Aşa cum spuneam, în ultimii 8 ani muncipalitatea din Petroşani a mai primit doar nişte „firimituri” de la CJ Hunedoara.

 „Bugetul local nu era îndestulător, de fiecare dată am făcut solicitări, dar întotdeauna ni s-a spus că au fost alte priorităţi. Motivaţia exactă nu ştiu care a fost.Trebuie să recunosc că am primit, în vreo doi sau trei ani de zile, sume cuprinse între 100.000 şi 400.000 de lei”, a anunţat primarul Petroşaniului.

Carmen Cosman – PREDA

1 COMENTARIU

Comments are closed.