Acuzaţii de la sindicalişti! Minerii din Tehomir, folosiţi în gospodăriile şefilor

0
7

Prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ a cerut conducerii companiei să stopeze abuzurile ce au loc la Mina Tehomir, unde conform informaţiilor obţinute de acesta, şeful unităţii foloseşte anumiţi salariaţi, în timpul programului de lucru, la muncile din gospodărie. Ruşeţ a declarat că i-a cerut directorului de la Jilţ Sud Dumitru Dragu să ia măsuri în urma sesizărilor primite de la mai mulţi salariaţi din unitate.

 

Un angajat al minei, sub protecţia anonimatului a informat faptul că la Mina Tehomir şeful de unitate foloseşte minerii în timpul programului de lucru la diferite munci în propria gospodărie. La o astfel de informaţie, prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ a declarat că a fost informat şi el despre situaţia respectivă de mai mulţi lucrători, motiv pentru care l-a informat la rândul lui pe directorul UMC Jilţ Sud –Dumitru Dragu, pentru rezolvarea situaţiei.

„Zilele trecute am avut o discuţie cu domnul Dragu şi i-am spus ce mi s-a adus la cunoştinţă de trei lucrători cu privire la situaţia de acolo. L-am informat cu martori. Dacă domnul Dragu nu-şi face treaba acolo şi se preocupă doar să trimită un lider de sindicat să vadă dacă sunt role la bandă, aşa la mişto, este o chestiune foarte gravă”, a declarat Ruşeţ. Nemulţumit de sesizarea primită prim-vicepreşedintele FNME se aşteaptă a se lua măsuri din partea companiei, cu atât mai mult cu cât consideră că „eu l-am informat personal, dar aceste abuzuri trebuie stopate”. Contactat telefonic, directorul UMC Jilţ Sud Dumitru Dragu a declarat că astfel de fapte nu au loc în unitatea pe care o conduce, motiv pentru care a infirmat total astfel declaraţiile făcute de Ion Ruşeţ.

„Dacă s-ar fi făcut astfel de lucru, poate s-a făcut înainte de a veni eu la Jilţ Sud. Cu oamenii acasă au fost alţii înainte. De când am venit la Jilţ Sud, am făcut verificări iar unde am constatat nereguli am efectuat schimbări din funcţii. Din moment ce nu m-am folosit de oameni, nu accept astfel de chestii”, a declarat directorul Dumitru Dragu.