Fără prime şi cu puţine petreceri organizate de primăriile din Valea Jiului

0
5

Femeile care muncesc în administraţiile publice locale nu vor primi în acest an prime de 8 martie. Totuşi, cele din Petrila şi Vulcan vor petrece ziua într-un cadru organizat.

S-au dus vremurile în care doamnele şi domnişoarele din sistemul bugetar primeau de Ziua Femeii prime în bani de la instituţiile la care muncesc. Aşa se face că anul acesta nicio primărie din Valea Jiului nu va acorda niciun beneficiu financiar colegelor lor. Autorităţile locale din Uricani, Petroşani şi Aninoasa sunt hotărâte şi nu acordă altceva în afară de flori colegelor de birou.

„Legea nu ne permite aşa ceva şi prin urmare nu putem acorda nicio primă de 8 Martie”, spune Corneliu Braia, viceprimarul oraşului Uricani.

Aceeaşi situaţie şi la Petroşani.

„Conform legii salarizării nu acordăm nicio primă în acest an”, subliniază Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

Nici doamnele din Aninoasa nu vor fi mai norocoase.

„Noi nici nu ne gândim să acordăm prime, mai ales în situaţia în care suntem acum, în insolvenţă. Nici legea nu ne permite nici dacă am avea să acordăm aceste venituri de ziua femeii”, declară Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa.

Cele mai „norocoase” sunt femeile din Vulcan şi Petrila. Deşi nu vor primi bani, ele vor avea parte numai de surpize plăcute şi răsfăţ din partea colegilor.

„Chiar dacă nu există nicio primă în bani, am alocat fonduri din bugetul local şi vom organiza o petrecere dedicată colegelor noastre la un restaurant. Aceasta va fi organizată cu o zi înainte, adică în 7 martie, astfel încât de ziua femeii doamnele să poată sărbători cu familia”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Şi doamnele din Petrila vor petrece într-un cadru organizat.

„Noi am aprobat în Consiliul Local o sumă pentru organizarea manifestărilor de 8 martie. Aşadar, colegele noastre şi doamnele din localitate sunt invitate la un spectacol de muzică populară. În plus, petrilencele vor primi din partea noastră flori şi felicitări”, spune Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

Pe lângă colegii de serviciu, cu siguranţă doamnele din Valea Jiului, fie că sunt bugetare sau angajate în sectorul privat vor fi, cu siguranţă, răsfăţate de colegi, prieteni şi familie de 8 martie.

Rodica Muntoi