Vilă mistuită de flăcări la Rânca

0
6

Acoperişul, mansarda, obiecte de mobilier şi aparatura electrocasnică aflate într-o casă de vacanţă din zona montană Rânca au ars în urma unui incendiu izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic degajat de coşul de fum.

 Trei autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, încadrate cu un ofiţer şi 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu, sprijiniţi de către o autospecială au intervenit sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de vacanţă, proprietatea lui Adrian U. Timp de aproximativ două ore, pompierii militari şi voluntarii s-au luptat cu flăcările, pe un frig cumplit la – 10 grade C şi un vânt care sufla puternic pentru a preveni propagarea incendiului la celelalte case de vacanţă aflate la mică distanţă de cea afectată de incendiu.

În urma incendiului a ars acoperişul casei de vacanţă şi mansarda acesteia construite din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi electronică şi obiecte de îmbrăcăminte. În casa de vacanţă nu erau turişti cazaţi, proprietarul fiind singura persoană prezentă în momentul izbucnirii incendiului, acesta reuşind să părăsească locaţia înaintea propagării incendiului la interiorul acesteia. Cauza probabilă a incendiului este „Efectul termic degajat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile”.

Incendiu şi la Slivileşti

Pompierii au fost solicitaţi să intervină şi la Slivileşti. Două echipaje cu nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Slivileşti, sat Strâmtu. În urma incendiului au ars acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., un perete din lemn pe circa 2 mp. şi 200 kg fân aflat depozitat în aceeaşi incintă. Cauza probabilă a incendiului este „Efectul termic degajat de o ţigară aprinsă,  aruncată la întâmplare”.

 

Costin SOARE