Şah – Trofeul Litoralului, 26 iunie – 6 iulie 2012

0
9

S-a disputat în sistem elveţian (open) şi a adus la start 110, jucători profesionişti din România, Rusia, Moldova, Germania şi Kazastan.

Turneul a fost mult mai pu­ternic decât turneul de la Felix 2012, care a fost câştigat la vete­rani, de candidatul maestru din Petroşani, Mitrică Octavian Dianu, cu 4,5 puncte din 7 posibile. La trofeul litoralului 2012 au participat în plus faţă de Felix, 2 mari maeştri de mare clasă, Murariu Andrei şi Şubă Mihai.

Murariu Andrei are cel mai mare coeficient ELO de 2498 puncte iar Şubă Mihai cu coeficientul 2423, este campion mondial şi european la veterani, fiind şi de multe ori campion naţional.

Ca să ne dăm seama de tăria turneului trebuie să arătăm că maestrul internaţional B. Itkis Boris cu coeficientul ELO 2437, a obţinut 4,5 puncte din 11 posibile, deşi a fost campion al României.

Turneul general a fost câştigat de către marele maestru Murariu Andrei cu 9 puncte din 11 posibi­le, la egalitate cu maestrul interna­ţional, Soltanici Ruslan din Moldova şi de maestrul din Timişoara internaţional, Dragomirescu Robin Alexandru cu 8,5 puncte.

La veterani locul 1 a fost ocupat de C.M. Marinică Marin , 7 puncte, din Alexandria, locul 2 a fost ocupat de maestrul FIDE Vasile Constantin din Constanţa, fost campion naţional la Veterani 6,5 puncte, locul 3 a fost ocupat de către Mitrică Octavian Dianu, Petroşani cu 6,5 puncte tot din 11 posibile, coeficient Buholtz mai slab cu 0,5 puncte.

La Eforie au fost 40 de jucători cu categorie superioară iar la Felix doar 30 de jucători cu categorie superioară. Îi felicităm pe toţi câştigătorii pe această cale, în special pe domnul Mitrică Octavian Dianu, pentru onoarea adusă prin ocupa­rea locurilor de frunte, la turneele la care a fost participant.