Chinezii văd în Brâncuşi “Zeul sculpturii pe Pământ”. Actorii din Petroşani duc la Beijing “Infinitul Brâncuşi” al lui Valeriu Butulescu

0
292

“Explicaţia e simplă. Piesa nu e rea, chiar dacă e scrisă la Petroşani. Institutul Cultural Român a apreciat-o de acum 11 ani, promovând-o în mod constant” – spune dezinvolt, natural şi spontan scriitorul Valeriu Butulescu, petroşăneanul care a pus pe hârtia textul care va fi jucat în Beijing.

Brâncuşi şi infinitul lui vor atinge Beijingul…

Actorii de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petroşani vor duce, în luna august, în China, spectacolul “Infintul Brâncuşi”.

“Dacă anul trecut (2016 – n.r.) am adus la târg Piesa lui Matei Vișniec “Angajare de clovn”, peste o lună va sosi Teatrul Petroșani cu piesa “Infinitul Brâncuși”, de Valeriu Butulescu, unde cu siguranță vom avea un public avizat și, cum spuneați, fidelizat, deoarece Brâncuși este iubit în China, este socotit Zeul sculpturii pe Pământ. Și urmează o toamnă cu multă muzică și Teatrul Masca. – Constantin Lupeanu, ICR Beijing, pentru Radio China Inetrnational.

În cel de-al doilea an de la inaugurarea Institutului Cultural Român de la Beijing – singurul din Asia, valorile româneşti vor vorbi prin actorii de la Petroşani care îl vor face cunoscut pe Brâncuşi şi “infinitul său”.

Material în curs de actualizare

Ramona ROŞULESCU