Ziua Internaţională a Zonelor Urbane – Petrila, orașul meu

0
102

Elevii Școlii Gimnaziale I. D. Sîrbu, Petrila au serbat ziua Ziua Internaţională a Zonelor Urbane prin activități derulate în perioada 8-10 noiembrie.

În cadrul manifestării ”Petrila, orașul meu” au fost organizate mese rotunde, expoziții de artă plastică și fotografică, dar și campanii de informare.

”Ce aleg? Supermarket sau piață?”

Toate aceste manifestări au avut ca scop găsirea unor soluții pentru a avea un oraș frumos, curat, fără poluare fonică și atmosferică.

Comitetul Eco-logic a propus soluții precum colectarea selectivă și folosirea mai desă a bicicletelor, rolelor și trotinetelor.

Plantarea de copaci reprezintă o altă soluție pentru înfrumusețarea orașului. Mai mult, cumpărarea produselor locale, existente în piețe, în locul celor de la supermarket garantează achiziționarea unor produse naturale și ajută producătorii locali.

Haideți să găsim CHEIA pentru reconcilierea cu mediul şi nu vor mai fi orașe înecate în gunoaie, orașe poluate”, susține coordonatorul proiectului, prof. Gheban Liliana.

Copiii au împărțit și felicitări în care erau scrise mesaje de protejare a naturii și încurajare a consumului de produse locale.