Zilele Erasmus+, marcate la Școala Gimnazială I.G. Duca

0
92

Zilele INFO DAY Erasmus + au loc în toată Europa până în 12 octombrie. La Școala Gimnazială IG Duca din Petroșani acestea au fost marcate printr-o serie de activități.

 Concurs de eseuri

Școala din Petroșani implementează, de luna trecută, trei proiecte Erasmus. Acestea vor fi implementate în următorii doi ani. Profesori și elevi vor avea schimburi de mobiliatate cu școli din Italia, Spania, Turcia, Macedonia. La nivelul școlii a fost organizat un concurs de eseuri. Mai mult, copiii le-au împărtășit impresiile și experiența lor celor mai mici dintre colegi.

”Astfel îi încurajează să își dorească să devină și ei participanți la mobilități. Este extrem de important pentru școala noastră să participăm la aceste mobilități pentru că avem posibilitatea de  avedea sisteme educaționale diferite de ale noastre și să aplicăm multe metode pe care noi le vedem acolo”, spune Ramona Gabriela Asan, coordonator ERASMUS + Școala Gimnazială IG Duca Petroșani.

Proiectele Erasmus aduc beneficii atât elevilor, cât și profesorilor, dar și comunității locale. Străinii care vin în Petroșani în cadrul acestor proiecte ce presupun și schimburi de experiență nu numai că stau la hoteluri și mănâncă la restaurante, dar pot, ulterior, să promoveze zona.