Zeci de petroșăneni care nu și-au plătit amenzile au devenit ”zilieri” în cadrul administrației locale

0
12

Administrația locală din Petroșani a dat în judecată, în acest an, peste 60 de locuitori care nu și-au plătit amenzile, solicitând transformarea acestora în muncă în folosul comunității.

Neplata amenzilor se finalizează cu muncă în folosul comunității. În funcție de cuantumul amenzilor neachitate, orele de muncă pe domeniul public pot ajunge și la 800. De la începutul acestui an, 64 de petroșăneni au fost acționați în instanță și obligați să își achite amenzile prin muncă în folosul comunității, asta după ce încercările de recuperare a sumelor restante au fost unele nereușite.

”Un număr de 21 de persoane dintre cele 64 pentru care s-au obținut mandate au fost și sunt folosite la efectuarea de lucrări în cimitire, pentru că aici numărul personalului este insuficient”, a declarat, pentru GDD, Nicu Tașcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroșani.

Potrivit sursei citate, cei care nu își achită amenzile riscă mai multe ore de muncă în folosul comunității. Cel mai mic număr de ore de muncă pe domeniul public a fost de 8, iar cel mai mare a ajuns la 800. Instanța de judecată este cea care apreciză cât vor munci în folosul comunității rău-platnici, decizia fiind luată în funcție de valoarea amenzilor neplătite.

Petroşănenii cărora instanţa le preschimbă datoriile către bugetul local în ore de muncă în folosul comunităţii, ajung “zilieri” în subordinea SPADPP.

Amendaţii efectuează diferite munci pe domeniul public, inclusiv curăţatul cimitirelor şi deszăpezire, fiind atent supravegheate de către reprezentanţii primăriei.

Fiecare persoană are dreptul de a alege câte ore lucrează pe zi. În cazul în care oamenii nu plătesc nici amenda şi nu prestează nici munca, se pune în aplicare sechestrul pe bunurile personale.

Mihaela MIHAI