Vremea schimbătoare şi diferenţa de temperatură trimit hunedorenii la spital

0
11

 

Val de răceli în judeţul Hunedoara, unde medicii epidemiologi au înregistrat peste 1.100 de cazuri într-o singură săptămână.

Vremea schimbătoare şi diferenţa de temperatură de la zi la noapte trimit tot mai mulţi hunedoreni la spital. Din totalul de 1.137 de cazuri care au suferit de infecţii acute ale căilor respiratorii dintre care 621 de pneumonii. Statisticile arată că cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea cuprinsă între 0 şi 14 ani, unde au fost înregistrate 750 de cazuri. Totodată, un număr de 120 de bolnavi au necesitat chiar internare, infecţia fiind foarte severă.

Medicii atrag atenţia că răceala se distinge prin congestie nazală, rinoree, strănut, tuse, disconfort generalizat şi ochi umezi. Nu există vaccin împotriva răcelilor, deoarece acestea pot fi cauzate de mai multe tipuri de virusuri. Acestea se declanşează în urma contactului direct cu persoanele bolnave şi evoluează treptat.

Gripa se instalează brusc, este mult mai gravă decât răceala şi se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp. Simptomele de gripă sunt febră, dureri de cap, frisoane, tuse uscată, dureri musculare, oboseală şi stare generală de rău. Ca şi în cazul răcelilor, apar rinoreea, strănutul, congestia nazală şi ochii umezi. Copiii pot manifesta stări de greaţă şi vărsături.

Rodica Muntoi