Un sufleţel greu încercat are nevoie de ajutorul nostru. La numai 2 anişori – 16 operaţii

0
236
Deşi are doar 2 anişori, Denis are deja 16 operaţii (9 operaţii sunt făcute în România şi 7 în Germania). În următoarele 3 luni de zile Denis trebuie să suporte alte câteva operaţii, în mod special la esofag, spun cei de la Asociaţia „Misiune Speranţa pentru România”, care se ocupă de cazul micuţului.
 
Răzvan (27 ani) şi Alina (25 ani) sunt doi tineri din Hunedoara care şi-au dorit foarte mult un copil. Mare le-a fost bucuria când pe 03 August 2015 s-a născut îngeraşul lor, Denis. Imediat după naştere a început un adevărat calvar pentru această tânără familie şi asta din cauză că, la doar câteva ore de la naştere, Denis a fost diagnosticat cu atrezie esofagiană (o malformaţie congenitală), acest lucru însemnând că esofagul nu este un tub continuu de la gură până la stomac, ci este întrerupt, iar asta înseamnă că micuţul nu poate fi hrănit.
A fost transportat şi operat de urgenţă la Timişoara la Spitalul Louis Ţurcanu. Prima operaţie a constat în anastomoză, adică segmentul superior a fost legat de cel inferior prin intervenţie chirurgicală, spun cei de la Asociaţia „Misiune Speranţa pentru România”.
 
 Din păcate prima anastomoză nu a ţinut, s-a intervenit a două oară chirurgical, i s-a montat o plasă, dar şi aceasta a ţinut numai 2 săptămâni. A urmat o stenoză la esofag, s-a refăcut anastomoză care din păcate din nou s-a desfăcut, după care i s-a repus gastrostoma şi faringostoma. Următorul pas a fost să se facă un transplant de colon, dar trebuia ca Denis să aibă cel puţin 10 kg şi să treacă un an de zile de la ultima operaţie de anastomoză, arată sursele citate anterior.
 
„La un 1 an şi 3 luni Denis avea 10 kg şi i s-a făcut transplantul de colon. După acest transplant a început un adevărat calvar pentru acest îngeraş şi o suferinţă greu de descris. Astfel, a făcut necroză la colon (nu s-a vascularizat decât jumătate); a făcut puroi la stomac; a făcut mediastin la inimă; a luat infecţie cu Klebsiella în spital. După transplantul de colon, Denis a continuat să fie hrănit prin gastrostoma. Însă tot laptele ieşea afară prin faringostoma, pentru că stomacul din partea de jos nu comunica cu partea de sus. Din păcate s-a format o fistulă (gaură) şi o parte din mâncare mergea din stomac la plămâni. În urmă atâtor probleme Denis a mai suportat încă 3 operaţii, ultima (din România) fiind pe 24 Decembrie 2016 la plămâni, aceştia fiind lipiţi de alte organe, în urma problemelor cu alimentaţia prin gastrostoma. După ce a trecut în Timişoara prin 9 operaţii, părinţii au căutat alternative în străinătate”, au precizat oficialii asociaţiei care se ocupă de cazul micuţului.
La începutul lunii februarie 2017 au ajuns la Universitätsmedizin der Johannes Gutenberg Kinderchirurgie (din Mainz, Germania). Aici medicii le-au dat speranţă părinţilor că îngeraşul lor se va face bine. În Germania prima dată medicii i-au lungit esofagul. După care Denis a mai suportat o operaţie de anastomoză care durat 5 ore.
Imediat după această operaţie Denis a stat 2 luni de zile sedat în somn profund. După ce s-a trezit a durat o lună şi două săptămâni să îşi recunoască părinţii şi să îşi poată controla corpul, încât acum este nevoie să facă kinetoterapie.
„Suferinţa lui Denis nu s-a încheiat aici, în Germania Denis a mai suportat până în acest moment încă 7 operaţii, printre care: operaţie de malformaţie la fund; şi operaţie de reconstrucţie a stomacului. În total, până în acest moment, deşi Denis nu are încă 2 anişori, deja are 16 operaţii”, spun cei de la Asociaţia „Speranţă pentru România”.
 
 Ei au precizat că medicii din Germania sunt foarte optimişti că Denis va reuşi să se facă bine. Urmează 3 luni de zile cruciale pentru Denis, după care, la finalul lunii septembrie, există toate şansele ca Denis să se întoarcă acasă. În cele 3 luni de zile Denis va trece prin alte câteva operaţii, în mod special la esofag. Din păcate însă, părinţii lui Denis nu mai dispun de fondurile necesare pentru a suportă toate cheltuielile din Germania pentru aceste ultime 3 luni zile. Situaţia lor financiară este disperată şi orice ajutor este binevenit.
Suma de care au nevoie pentru a acoperi toate cheltuielile pentru cele 3 luni de zile, se ridică la 7.500 de euro.
 
Donaţii se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania. Denumire: Asociaţia Misiunea Speranţa pentru România
CUI: 26044485
 
 
 
BCR (Banca Comercială Română)
 
ÎN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
ÎN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chişineu Cris, jud. Arad
 
 Raiffeisen Bank
 
ÎN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
ÎN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chişineu Cris, jud. Arad
 
Banca Transilvania
 
ÎN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
ÎN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chişineu Cris, jud. Arad
De precizat că trebuie menţionat pentru cine faceţi donaţia, respectiv DENIS BANU.
 
Numele tuturor donatorilor vor apărea pe pagină DONATORI a asociaţiei.
Carmen COSMAN – PREDA