Trei proiecte cu finanțare europeană la Vulcan

0
729

Municipalitatea vulcăneană pregătește documentația pentru trei proiecte cu finanțare europeană. Poate cel mai important este cel legat de crearea unei linii de transport ecologic în Valea Jiului. Sănătatea sau confortul populației nu sunt nici ele uitate de administrația locală.

La Vulcan, administrația locală are în diferite stadii de executare documentațiile tehnice pentru trei proiecte. Este vorba despre lucrări care ar urma să se realizeze cu finanțare europeană. Acestea ar ura să fie depuse spre finanțare în cursul acestui an.

Un proiect prevede reabilitarea termică a unor blocuri. Prin implementarea acestuia se va aduce un plus de căldură pentru cetățenii din Vulcan.

Modernizare ambulatoriu municipiul Vulcan reprezintă un alt proiect al administrației vulcănene. Valoarea totală a proiectului este estimată la 41.178,247 mii lei. Prin proiectul de investiții la Ambulatoriu ar urma să fie modernizare secțiile chirurgie, medicină internă, dermato-venerologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, ORL, ortopedie și traumatologie, psihiatrie.

Sunt propuse investiții și în recuperare, medicină fizică, balneologie, medicină dentară, radiologie și imagistică, oftalmologie, endocrinologie, TBC pneumologie, laboratorul de analize medicale și secția dedicată diabetului zaharat, nutriție și boli metabolice.

Conform reprezentanților Primăriei Vulcan, după finalizarea proiectului ”diversitatea cazurilor care pot fi diagnosticate și tratate în ambulatoriu va crește, în medie, cu 30 la sută”. Investiția va conduce și la creșterea calității vieții populației din zonă.

”Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-AninoasaVulcan-Lupeni-Uricani Green Line Valea Jiului” este cel de-al treilea proiect ce speră la o finanțare europeană. Administrațiile locale din Valea Jiului, dar și Consiliul Județean Hunedoara, s-au asociat pentru a putea obține finanțare pentr autobuzele electirce.

Se dorește dezvoltarea unui sistem de transport public de cãlãtori, curat și eficient din punct de vedere energetic.