Teste grilă la evaluarea națională și bacalaureat

0
146

Ministerul aduce modificări în ceea ce privește subiectele pentru evaluarea națională și bacalaureat. Vor fi introduse testele de tip grilă la cele două examene.

Teste grilă pentru reducerea diferențelor între notele inițiale și cele de la contestații

Testele de tip grilă vor fi introduse din acest an atât pentru evaluarea națională cât și pentru bacalaureat. Conform DIGI24, se urmărește reducerea diferenţelor între notele obţinute iniţial la testări şi cele rezultate după contestaţii.

Testarea obiectivă presupune introducerea unor subiecte tip grilă la unele materii de bacalaureat, spre exemplu română, matematică și istorie.

Introducerea testelor de tip grilă nu aduce după sine modificarea programei ci doar a metodei de examinare. Modificarea va fi în proporție de 40%.

În continuare, elevii vor avea de elaborat comentarii pe baza unor texte. Președintele Centrului Național de Examinare spune că structura de bază a variantelor nu va fi modificată și ca toţi itemii vor respecta ca şi până acum programa şcolară.

Există discipline de bacalureat, precum sociologia sau georgrafia, unde elevii aveau deja subiecte tip grilă la care trebuiau să răspundă. Acestea erau doar în proporție de 30%, iar începând de anul acesta vor fi în proporție de 40%.