Rectificare bugetară cu reducere de cheltuieli de funcționare

0
275

Primarii așteaptă rectificarea bugetară pentru a vedea dacă banii pe care îi vor primi le vor ajunge pentru cheltuieli. Rectificarea aduce însă și reducerea cheltuielilor de personal. Adică se iau bani dintr-o parte, pentru a fi puși în altă parte.

Primarii speră ca măsurile adoptate să nu afecteze funcționarea

Guvernul trebuia să aprobe rectificare bugetară săptămâna trecută. Proiectul a fost însă amânat și introdus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de luni. Măsurile propuse însă vizează reduceri de cheltuieli.

”Guvernul vrea să limiteze aceste cheltuieli legate de funcționare. Sigur că vom vedea forma finală. Sperăm să nu afecteze foarte tare aceste măsuri. Într-un fel ele sunt benefice că se reduc cheltuielile de funcționare, dar, repet, prin reducerea acestor cheltuieli sper să nu fie un impact major în ceea de privește funcționarea administrației publice locale”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

La Primăria Petroșani nu există posturi vacante a căror neocupare rapidă să conducă la disfuncționalități în actul administrativ. O altă măsură, discutată în spațiul public, elimină telefoanele de serviciu.

”Comunicarea va fi un pic mai greoaie probabil. Va trebui să se comunice pe telefoanele personale. E vorba despre acele telefoane și abonamente minimale pe care le avem cumva la pachet dar vom vedea, vom găsi o soluție”, a mai spus primarul.

La Primăria Petroșani, salariile sunt menținute  la nivelul anului 2017. Angajații nu au primit  vouchere de vacanță, sau creșteri salariale. Din cauza lipsei fondurile au fost amânate și unele investiții.