Proiectele pentru comunitățile marginalizate ale Vulcanului, în pregătire

0
45

Proiectul dedicat elaborării Strategiei de Dezvoltare Locală pentru susținerea comunităților marginalizate din municipiul Vulcan, a ajuns la final.

”După 3 luni și 25 de zile, într-un adevărat maraton al colectării de informații din cele 5 cartiere vizate de proiect: Micro 3B. Cartierul vechi, Crividia, Colonia de Jos, maraton derulat de echipa de proiect, membrii acesteia au raportat încheierea Strategiei și trimiterea acesteia la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Evaluarea Strategiei de către reprezentanții MDRAP se va încheia pe parcursul acestei luni”, informează Primăria municipiului Vulcan.

Anul viitor, în ianuarie, vor fi comunicate rezultatele evaluărilor tuturor strategiilor depuse din toate regiunile din țară.

,,Consider că munca tuturor membrilor echipei de proiect redusă la jumătate ca termen de finalizare, este deosebit de valoroasă, în primul rând pentru că volumul de informații necesare pentru a fi obținute din teren, a fost foarte mare. În al doilea rând pentru că această muncă de teren a putut avea rezultatele scontate doar cu susținerea cetățenilor. În al treilea rând pentru că, prin această abordare a colaborării directe dintre cetățeni și membrii echipei de proiect, s-a realizat acea formă de apropiere care se va materializa prin proiectele ce vor fi implementate începând cu 2018”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Primarul e convins că în ianuarie, municipiul Vulcan va primi undă verde de la MDRAP pentru a putea aplica proiectele punctuale, conform celor înscrise în Strategia de Dezvoltare Locală.

Proiectele sunt unele concrete, de creștere a calității vieții, de împlinire a unor nevoi urgente de natură socială, civică, educațională a membrilor celor cinci comunități.