Proiect de 50 de mii de euro pentru Primăria Petrila. În cadrul acestuia s-ar putea obține finanțări de până la 7 milioane de euro

0
71

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, a semnat, vineri, la Ministerul Fondurilor Europene, proiectul privind înființarea Grupului de Acțiune Locală (GAL) Petrila. Edilul susține că acest proiect are o valoare de 50 de mii de euro, iar în cadrul lui pot fi obținute finanțări de până la 7 milioane de euro.

Jurca afirmă că scopul acestui GAL este acela de a realiza strategia de dezvoltare a localității. Primăria Petrila are parteneri în acest proiect o societate specializată și un ONG.

”Prin acest Grup de Acțiune Locală pot fi implementate proiecte cu obiective sociale, realizarea de mici capacități de producție, programe de reconversie și calificare a forței de muncă”, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Potrivit acestuia, strategia de dezvoltare locală realizată de GAL nu se va suprapune peste cea existentă la nivelul administrației locale, cele două documente urmând a se completa reciproc. Prin acest proiect, primarul susține că la Petrila vor fi create noi locuri de muncă și dezvoltate capacități antreprenoriale.

Mihaela MIHAI