Primarul, liantul dintre localnici și firmele de construcții

0
213

Proiectele derulate în orașul hunedorean Uricani au fost generatoare de locuri de muncă. Investițiile realizate atât în ceea ce privește modernizarea școlilor, străzi, sau eficiența energetică a blocurilor se fac și cu localnici.

Edilul direcționează oameni către locurile de muncă disponibile

Primarul din Uricani recunoaște că a ajutat mulți dintre locuitorii celui mai vestic oraș al Văii Jiului să își găsească un loc de muncă. I-a pus pe doritori în contact cu firmele care au câștigat contracte de lucrări pe raza localității.

”Anul ăsta pe lucrările de investiții pe care le avem în Uricnai s-au angajat peste 200 de oameni. Mai urmează și alte lucrări”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Edilul recunoaște însă că au fost și cazuri în care oamenii nu au știut să profite de șansa pe care au avut-o atunci când s-au angajat.

”Îi direcționez la firme. Din păcate am avut și situații de oameni care au fost ajutați să meargă la 2-3 firme, au mers, au băut la locul de muncăm, ba se duceau mai târziu cu 3 ore, plecau mai repede și atunci sigur că i-au dat afară. Majoritatea și asta mă bucură, continuă să lucreze. Am avut și vreo 12 inși car a trebuit să-i angajăm de 2-3 ori și iarăși au fost dați afară pentru că firma nu acceptă oameni care, mă refer de exemplu la blocuri, unde lucrează la înălțime, nu poți să accepți oameni care servesc alcool”, a mai spus primarul.

Uricani este, la fel ca celelalte localități din Valea Jiului, un oraș minier. Singur aunitate minieră care mai funcționează pe raza orașului, mina Uricani, este pe program de închidere. Acum se lucrează doar la închiderea subteranului și ecologizarea suprafeței. În aceste condiții, proiectele sunt cele care generează locuri de muncă. Alte zeci de locuri de muncă ar putea fi disponibile pentru uricăneni dacă s-ar realiza, într-un final, asfaltarea ultimilor 18 kilometri din DN 66A, tronson ce leagă Valea Jiului de Herculane.