Primăria Petroșani majorează salariile pentru șase angajați

0
628

Consiliul Local Petroșani se întrunește, marți, în ședință. Pe ordinea de zi se află un proiect ce vizează creșterea salariilor pentru șase angajați. Proiectul, completează o hotărâre aprobată de legislativul petroșănean anul trecut.

”În anul 2018 salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Petroșani și a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, care beneficiază de scutire de impozit pe venit din data de 31 decembrie 2017, se majorează cu 28,5 la sută față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a scădea ca urmare a transferului privind cotele de contribuții sociale din sarcina angajatorului în sarcina exclusivă a salariatului”

Conform proiectului, în această situație se află șase angajați ai primăriei Petroșani. În cazul acestora, conform primăriei, salariul ar urma să scadă din ianuarie, dacă nu s-ar aplica majorarea de 28,5 procente.

Anul trecut, conform noilor prevederi legale, au crescut salariile celor din administrația locală.

Cel mai mult au avut de câştigat poliţiştii locali, vitregiţi până acum din punct de vedere financiar.

„Pentru personalul angajat, creşterile nu vor fi la fel la toată lumea. Procentual, avem creşteri cuprinse între 3% şi 50% la Poliţia Locală, dar ei aveau salariile foarte mici înainte. Media este, însă, undeva între 15 şi 20%”, spunea primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.
De precizat că şi indemnizaţiile consilierilor locali au fost majorate, conform noilor prevederi legale, la 10% din indemnizaţia primarului.