Primăria Petroșani intră în era informatizării

0
167

Primăria municipiului hunedorean Petroșani va implementa un proiect pe fonduri europene care va conduce la simplificarea unor proceduri administrative. O platformă electronică va ajuta petroșănenii să obțină mult mai ușor documentele de care au nevoie.

Programări și documente on-line

Plimbările la primărie vor fi, în viitorul apropiat, istorie. Municipalitatea a accesat fonduri europene destinate informatizării administrației locale. Banii, circa 700 de mii de euro, vin pe programul operațional capacitate administrativă, POCA.

”Este vorba de eficientizarea procedurilor administrative prin simplificare la Primăria Petroșani. Înseamnă o informatizare totală a ceea ce înseamnă transparența și legătura cu publicul a Primăriei Petroșani”, spune Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În urma implementării proiectului se va oferi o alternativă la modul clasic de funcționare a serviciilor primăriei. Petroșănenii nu vor mai fi nevoiți să bată la uși pentru a obține anumite documente. Vor putea rezolva aceste probleme on-line.

„Vor fi preluate documentele în format electronic, transmiterea răspunsurilor tot în format electronic, certificate prin semnătură electronică pentru anumite servicii cum ar fi programare la eliberarea actelor de identitate, programare căsătorii, construirea unui imobil, vânzarea și cumpărarea unui imobil, obligații fiscale către bugetul local”, a explicat primarul.

Proiectul, care are o valoare de 2.700.000 lei, prevede construirea unei platforme electronice care să ajute la eficientizarea administrativă a Primăriei Petroșani.