Prefectul de Gorj ameninţă cu demiteri printre drumari

0
9

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a dat asigurări că de sărbători turiştii din Rânca nu se vor mai confrunta cu lipsa apei şi pene de curent, ca în anii precedenţi. Teodorescu a mai precizat că, spre deosebire de alte ierni, drumurile naţionale care tranzitează Gorjul vor fi curăţate tot timpul indi­fe­rent de stratul mare de ză­padă. Prefectul a mai spus dealtfel că problemele trebuie evitate şi cine nu îşi va face treaba în această pe­rioa­dă va pleca. “Dacă este ci­ne­va care nu îşi face treaba pleacă, de la prefect până la orice angajat”.

Sezonul rece şi-a intrat în drepturi şi odată cu acesta şi măsurile luate de autorităţi s-au intensificat, pentru ca zăpada să nu dea bătăi de cap gorjenilor. Astfel, potrivit prefectului de Gorj spre deosebire de alte ierni, drumurile naţionale care tranzitează Gorjul vor fi cură­ţate tot timpul indiferent de stratul mare de zăpadă.

„Rânca cât şi dru­murile naţionale au arătat altfel decât în alte perioade. Duminică la ora 6 şi un sfert, când eram în Rânca, era zăpadă de un metru şi jumătate şi drumul negru. Toată noaptea de sâmbătă am fost pe dru­muri, drumurile naţionale erau ne­gre, fără să facem risipă de nisip, de carburant. Lucrul acesta îl vom face permanent. Dacă este cineva care nu îşi face treaba pleacă, de la prefect până la orice angajat”, a spus prefectul de Gorj.

Claudiu Teodorescu speră ca investiţia realizată recent de compania de electricitate să fie eficien­tă de sărbători în staţiunea Rânca, iar turiştii să nu se mai confrunte de Crăciun cu pene de curent.

„Sunt două probleme pe care le avem în atenţie. Ca să vă garantez că nu vor fi probleme în Rânca, înseamnă ori lipsă de experienţă din partea mea, ori naivitate. Un semn de întrebare va exista până vom pune la punct întreaga cana­lizare din Rânca şi întreaga aduc­ţiune, mai sunt problemele vechi cu acele branşări pe acele zone, avem bazinele de apă pline, am avut discuţii cu reprezentanţii re­giunii de acolo. Am o teamă până scăpăm. Legat de energia electri­că, cei de la CEZ au făcut o inves­tiţie pe program european şi acel releu de la Cerbu are un segment de comutator, de transformator acolo. Este un sistem modern şi eu sper ca până de Crăciun reu­şesc să pornească în caz de avarie elec­trică, prin sistem de telecomandă pe GPS, transformatorul. Acum, în urma acestei investiţii trebuie să se pornească prin telecomandă. Am pus accent să fie finalizată până de Crăciun, pentru că va exista consum mare de energie în Rânca, în perioada sezonului rece. CEZ este una dintre instituţiile cu care am colaborat cel mai bine”, a mai spus prefectul.

Pentru ca proble­mele să fie evitate se vor organiza periodic întâlniri cu edilii din Novaci şi Baia de Fier.

„În fiecare vineri dimineaţa la ora 08:00 am stabilit cu cei doi primari, împreună cu reprezentantul de la Drumurile Naţionale şi jandarmi să facem o întâlnire în Rânca. M-a interesat să avem drumurile curăţite şi lărgite la capacitate maximă. Am avut probleme cu parcările. Este în joc imaginea judeţului”, a spus în finalul confe­rinţei de presă, Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Costin SOARE