Poștași însoțiți de polițiști

0
324

Poștașii din județul Hunedoara vor fi însoțiți, săptămânile viitoare, de polițiști. Totul în cadrul unei acțiuni de prevenire.

Acțiune determinată de numărul mare al victimelor

Foarte mulți bătrâni din județul Hunedoara au fost înșelați. Și-au dat economiile de-o viață unor necunoscuți ce au apelat la metoda accidentul pentru a face rost de bani. Așa că polițiștii s-au decis să bată la ușa cât mai multor bătrâni pentru a-i informa cum să procedeze atunci când necunoscuți le cer bani.

”Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de un reprezentant al Poștei Române, au derulat o acțiune de informare a persoanelor vârstnice, din municipiul Deva, în scopul prevenirii înșelăciunilor prin metoda „accidentul” și creșterii gradului de conștientizare a potențialelor victime”, informează IPJ Hunedoara.

Polițiștii au fost la mai mulți pensionari din municipiul Deva. Le-au transmis acestora recomandări și i-au învățat cum să procedeze astfel încât să nu fie afectați de poveștile emoționale folosite de infractori.

Hunedorenii au primit broșuri cu descrierea exactă a metodei și cu modalitățile eficiente de reacție la apelul telefonic și au învățat pensionarii cum să sesizeze astfel de cazuri.

Conform IPJ Hunedoara, astfel de acțiuni vor avea loc și în celelalte municipii ale județului. Polițiștii de prevenire și de proximitate vor însoți factorii poștali și în săptămânile următoare.