Pompierii hunedoreni nu vor să vadă roşu în faţa ochilor de Paşte

0
6

Reprezentanţii ISU Hunedoara susţin că pentru a avea sărbători fericite hunedorenii trebuie să fie atenţi şi să respecte anumite re­guli, mai ales în seara Învierii când participă la slujba de la biserică.
Pompierii afirmă că experienţele nefericite avute în anii precedenţi au socs la iveală gradul ridicat de vulnerabilitate la incendiu în perioada sărbătorilor pascale. Pentru a nu se înregistra evenimente nedorite, reprezentanţii ISU Hunedoara au şi câteva recomandări atât pentru oficialii bisericilor cât şi pentru enoriaşi.
Astfel, pentru evitarea accidentelor în lăcaşurile de cult ar trebui evitate supra-aglomerările, iaşr uşile de acces/evacuare se vor menţine în poziţie deschisă. Mijloacele de încălzire a lăcaşurilor de cult ar trebui amplasate la distanţă de siguranţă faţă de materialele combustibile. Instalaţiile electrice, paratrăsnetul, sistemele de încălzire trebuie întreţinute şi remediate eventualele deficienţe. Bisericile trebuei dotate cu echipamenz de primă intervenţie în caz de incendiu, iar pe timpul slujbelor cu public numeros din biserică trebuie evacuate covoarele şi băncile care nu sunt fixate în podea. Aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens (în exteriorul lăcaşelor şi la distanţa de siguranţă faţă de vegetaţie, construcţii, elemente combustibile).
Parcarea autoturismelor să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor;
Totodată, în cazul producerii unui incendiu, se acţionează imediat pentru, evacuarea tutu­ror ocupanţilor clădirii precum şi a bunurilor importante, anunţarea evenimentului la numărul  unic de urgenţă 112 şi stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie de persoanele desemnate.