Polițiștii au confiscat o mașină pe autostradă

0
337
foto: Radio Cluj

Un bărbat ce conducea pe A1, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a rămas fără mașină. Autovehiculul rula pe drumurile publice fără a avea documentele necesare.

Fără ITP și asigurare

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, în prima săptămână a lunii octombrie, 70 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, 17 peste 200 km/h și 3 care conduceau sub influența alcoolului.

Conform Poliției Române, cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată pe A1. Este vorba despre un șofer de 50 de ani, care conducea pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

”Acesta avea o concentrație alcoolică de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. La controlul efectuat, s-a constatat că Inspecția Tehnică Periodică a autovehiculului și polița de asigurare de răspundere civilă auto sunt expirate”, informează Poliția Română.

Șoferul a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule 90 de zile. Totodată, polițiștii au dispus indisponibilizarea mașinii.

Tot pe A1, dar pe porțiunea Deva – Nădlac, polițiștii au depistat, duminică, un șofer din Timiș. Acesta conducea cu viteza de 234 km/h. Bărbatul a primit o amendă de 2.900 de lei. Mai mult, a rămas fără permis pentru următoarele 90 de zile.