Pistă de biciclete între Cetatea Devei și Castelul Corvinilor

0
107

Două dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Hunedoara, Cetatea Devei și Castelul Corvinilor ar putea fi legate printr-o pistă de biciclete.

Viceprimarul Municipiului Deva, Cosmin Răzvan Mareş, şi directorul Serviciului Public Administrare Cetate, Alin Suciu, au participat la un workshop cu tema “Masterul planul de investiţii în turism”. Acțiunea a fost organizată la Bucureşti, de Ministerul Turismului în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului şi Comitetul pentru Turism din cadrul Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

În cadrul discuțiilor, am propus mai multe proiecte de dezvoltare turistică, printre care promovarea Cetății Deva prin intermediul Ministerului Turismului și realizarea unui drum pietonal și pentru biciclete, care să lege Cetatea Deva de Castelul Corvinilor”, a explicat viceprimarul Cosmin Răzvan Mareş.

Scopul evenimentului a fost asigurarea unei viziuni de ansamblu cu privire la bunele practici şi strategiile de investiţii în turism la nivel internaţional, utilă în demersul Ministerului Turismului de a realiza Master planul privind evaluarea necesarului de investiţii în infrastructura de turism, în concordanţă cu patrimoniul şi potenţialul destinaţiilor turistice.

Gazdele workshop-ului au fost ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, Secretarul de Stat Cristina Ionela Tărteaţă şi Radu Puchiu, coordonator național al relaţiei României cu OCDE din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Invitaţi speciali au fost Armando Peres, preşedintele Comitetului pentru Turism, şi Alain Dupeyras, şeful unităţii turism din cadrul OCDE.