Petroșani. S-au reluat lucrările la ”grădinița lui Simota„

0
10

Administrația locală de la Petroșani a reluat lucrările la grădinița de la IG Duca, cunoscută în comunitate ca și ”grădinița lui Simota”, lucrându-se acum la construcția acoperișului.

”Proiectul pentru construcția Grădiniței de la I.G.Duca demarat în 2007, a fost reluat abia în urmă cu aproape un an. Finanțată cu fonduri de la Guvernul României prin Ministerul Educației către administrația publică locală, această investiție importantă pentru sistemul de învățământ local, a trecut printr-o perioadă de sistare a lucrărilor, care din fericire a fost depășită cu succes. În acea perioadă finanțarea s-a făcut direct de la Ministerul Educației către Școala I.G.Duca. Reluarea lucrărilor s-a făcut prin transferarea proiectului din nou la administrația locală și de îndată ce am avut undă verde, am dat drumul lucrărilor”, spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

În tomna anului trecut, Consiliul Local Petroșani a arobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru construirea grădiniței de la Școala IG Duca, după ce obiectivul de investiții a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării.  Grădinița a primit anul trecut, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, suma de 550.000 lei.

La acel moment, primarul spunea că banii  nu ajung pentru finalizarea grădiniței, afirmînd că își dorește să fie ridicat acoperișul iar grădinița să fie închisă cu geamuri termopan. După cum se vede, lucrările la grădinița de la IG Duca au fost reluate abia de curând.

Lucrările la grădiniță au început prin anul 2007. De construcţie s-a apucat firma lui Alin Simota, fostul liberal cercetat pentru cămătărie şi şantaj și dat în urmărire internațională pentru că se sustrage arestului preventiv.

Grădiniţa ar fi fost finalizată până acum dacă firma constructoare, SIMAR SRL, condusă de omul de afaceri liberal Alin Simota, ar fi lucrat în baza ofertei cu care şi-a adjudecat licitaţia în anul 2007.

Pentru că oferta se demonstrează că a fost câştigată prin ”subdimensionare”, contractul a suferit modificări, valoarea acestuia aproape dublându-se. Între timp robinetul finanţării s-a închis, aşa încât clădirea în care trebuia să funcţioneze o grădiniţă nouă nu este finalizată. Firma lui Simota a câştigat construcţia grădiniţei la valoarea de aproximativ 1,52 mi­lioane de lei.  Contractul iniţial a suferit însă suplimentări pentru ”lucrări neprevăzute”, astfel  că a ajuns să coste undeva la 2,4 mi­lioane de lei.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului aprobat de aleșii locali anul trecut, pentru finalizarea grădiniței mai e nevoie de suma de 2.231,188 mii lei, cu tot cu TVA.

Mihaela MIHAI