Petroșani. Parc pentru copiii din cartierul Colonie

0
14

Municipiul Petroșani cu susul în jos. Grădini „suspendate” pe blocuri, iar în zonele unde este necesară o oază verde, aceasta nu există.

După ce la ultima ședință de consiliu local, consilierul Viorel Pascu ce face parte din legislativul petroșănean, a sesizat problema arborilor crescuți pe clădiri, ale căror rădăcini distrug tencuiala, acesta caută de data aceasta o oază de verdeață la sol.

După ce singurul loc de joacă pentru copiii din zona cartierului Colonie din Petroșani a fost absorbită de către așezările umane, consilierul s-a gândit să le amenajeze un loc de joacă celor mici, deoarece în stradă aceștia sunt expuși multor riscuri.

 

„La ora actuală, ultima oază verde folosită de oameni ca parc a fost închisă de cei care se ocupă de restaurantul „La Belle Epoque”, care printr-o hotărâre de consiliu a concesionat terenul ca să facă un spațiu public de divertisment. Acum toți copiii sunt în stradă, ceea ce reprezintă un pericol pentru ei din cauza mașinilor. Nu există niciun fel de loc de joacă în acest cartier, niciun fel de bancă publică, absolut nimic. Am vorbit cu mai mulți locuitori din zonă și există pe strada Dacia, în fața blocurilor de garsoniere, un spațiu verde de aproximativ 300 metri pătrați, care ar putea fi dotat cu bănci și obiecte de joacă pentru copii. Am vorbit cu alți 14 consileri de la Primăria Petroșani care și-au dat acordul să mă susțină pentru o hotărâre de consiliu”, a declarat, pentru GDD, Viorel Pascu, consilier local în cadrul Primăriei Municipiului Petroșani.

Pentru acest proiect de hotărâre, la o primă documentare suma de bani necesară este una acceptabilă conform consilierului petroșănean.

„M-am documentat și pentru amenajare ar fi nevoie de 25.000 de lei, este o sumă derizorie din bugetul de la primărie, care s-ar putea folosi. E o situație de urgență, e încă vacanță, și toți copiii sunt pe stradă, toți desenează pe asfalt pentru că nu au unde să se joace”, a mai spus Viorel Pascu.

Consilierul local a precizat că se va ocupa de această problemă și speră să aibă sprijinul colegilor din legislativ, deși după o discuție cu Dorina Niță, viceprimarul municipiului, a primit un răspuns neîncurajator în ceea ce privește finanțarea proiectului.

Iulia BĂLUȘĂ