Petroșani. Dezbatere publică fără public

0
149

Administrația locală de la Petroșani a supus dezbaterii publice proiectul de buget pentru anul în curs. Joi, la ora anunțată pentru dezbatere au fost prezenți consilierii local, directorii din primăriei, primarul și viceprimarul. Doar doi petroșăneni au fost prezenți la dezbatere.

Unul dintre ei a părăsit sala chiar în momentul în care erau prezentate sumele aferente Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat. Asta după ce a solicitat să i se pună la dispoziție un exemplar cu bugetul.

Celălalt participant la dezbaterea publică a fost interesat de introducerea gazului în colonie.

Dezbaterea de la Petroșani a fost de fapt o prezentare a bugetului. Asta pentru că nimeni nu a avut nimic de adăugat sau de completat la ceea ce au prezentat directorii din primărie.
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susține că dezbaterea publică a bugetului a fost anunțată, iar proiectul de buget postat pe site-ul administrației locale.

Mai mult, edilul susține că nu a primit nicio solicitare pentru dezbaterea bugetului, dezbaterea publică fiind organizată în aceste condiții chiar dacă nu era impusă de lege.

Conform primarului, în ultimii ani dezbaterea bugetului local nu a reprezentat un punct de interes pentru petroșăneni. Prin 2011-2012, când proiectul de buget a fost dezbătut la solicitarea unei asociații, s-a înregistrat o prezență mai mare a petroșănenilor.

Bugetul municipiului Petroșani va fi aprobat săptămâna viitoare.

Acesta cuprinde, printre altele, asfaltarea străzilor din Colonie, lucrări de reabilitare la șoseaua de centură, lucrări de reabilitare a blocurilor, dar și continuarea investiției din domeniul schiabil Parâng.

Mihaela MIHAI