Petroșănenii, dispuși să plătească pentru locul de parcare. Regulamentul, în dezbatere publică

0
491

Parcările concesionate ar urma să fie o realitate în viitorul apropiat în municipiul hunedorean Petroșani. Administrația locală are în plan să scoată la licitație parcările de reședință.

Propunere de la locuitori

Necesitatea închirierii locurilor de parcare din apropierea imobilelor a venit ca urmare a solicitărilor adresate de petroșăneni administrației locale. Un regulament a fost întocmit însă se va afla în dezbatere publică până spre sfârșitul lunii august.

„Solicitările au venit tot de la cetățeni. Foarte mulți în audiență, iar alte persoane în scris și-au exprimat dorința de a închiria locul de parcare din proximitatea locuinței. Majoritatea dintre dumnealor își doresc ca atunci când vin de la serviciu să-și pună mașina liniștiți, să știe că este locul dumnealor, că este liber”, spune Adrian Negoe, șef serviciu Primăria Petroșani.

Regulamentul în baza căruia vor fi închiriate parcările de reședință este în dezbatere publică până în jurul datei de 20 august. Cei care au propuneri, le pot adresa administrației locale, în scris sau pe e-mail.

Trebuie menționat că regulamentul spune la acest moment că va fi disponibil un singur loc de parcare pentru fiecare locuitor al unei zone de reședință, indiferent de câte mașini deține acesta. Mai mult, cei care dețin garaje nu vor putea închiria și un loc de parcare.

Prețul de pornire pentru o parcare va fi de 10 lei/lună, adică 120 de lei pe an. Cei care vor parca pe locurile de parcare închiriate de alții se vor alege cu amenzi.

O astfel de idee, de închiriere a locurilor de parcare din Petroșani, cele aflate în proximitatea locuințelor, a existat și în urmă cu circa doi ani. Proiectul a căzut atunci, netrecând de consiliul local Petroșani. O estimare de la acel moment arăta că primăria urma să încaseze anual, din închirierea parcărilor, undeva la 400 de mii de lei.

La nivelul municipiului Petroșani sunt, în evidențele celor de la taxe și impozite, 14.00 de mașini. Aici sunt incluse și tractoarele.