Peste 30 de mii de doze de vaccin antigripal pentru Hunedoara

0
42

Dozele de vaccin antigripal, peste 30 de mii la număr, vor ajunge în județul Hunedoara în cursul zilei de miercuri. La nivel național, DSP-urile au primit 1 milion de doze de vaccin antigripal.

Miercuri ajung în județul Hunedoara 30.597 doze vaccin antigripal, iar repartiția acestora către medicii de familie va începe din cursul zilei de joi.

Reprezentanții DSP Hunedoara susțin că vaccinarea antigripală continuă să fie singura metodă de profilaxie specifică a gripei. Vaccinarea asigură la circa 70-80% dintre pacienți o protecție de bună calitate.

”Vaccinarea antigripală se recomandă a fi efectuată pe toată durata sezonului gripal, iar imunitatea durează cel mult un an”, spun medicii.

Cu toate acestea, interesul populației pentru vaccinare este în continuă scădere.

Vaccinul antigripal este direcționat spre imunizare persoanelor aflate în grupele de risc. Este vorba despre persoanele aflate în evidențe cu afecțiuni medicale cronice, gravidele, personalul medical, adulții și copiii din centrele de ocrotire socială și persoanele cu vârsta egală sau peste 65 de ani.

La nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 83.563, cu 3,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (86.996) şi cu 7,6% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79.895).

Campania de vaccinare antigripala gratuita va demara in judetul Hunedoara din data de 7 decembrie.