Peste 100 de locuințe sociale vor fi realizate la Vulcan

0
96

Două blocuri din Vulcan vor fi transformate în locuințe sociale. Este vorba despre două imobile ce au aparținut fostei unități militare. Contractul este semnat, iar constructorul era în căutare de muncitori pentru începerea lucrărilor.

Blocurile sunt în zona Dincă. Este vorba despre căminele C2 și C3. Finalizarea acestora ar însema peste 100 de locuințe care vor fi repartizate celor care au nevoie de un acoperiș deasupra capului și nu au bani pentru a-și cumpăra unul.

Finalizarea acestor imobile ar rezolva o parte din problemele legate de locuințele sociale din municipiul Vulcan.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, spunea că odată finalizate locuințele sociale, locatarii ce vor păși în imobile vor avea de respectat câteva reguli. Cei cu datorii vor primi avertisment la trei luni, iar dacă nu achită în maximum șase luni vor fi nevoiți să elibereze casele, iar în locul lor vor veni alți locatari.

Valoarea totală a investiției, pentru cele două cămine, conform contractului de finanțare este de 16.422.108,29lei, iar suma alocată pentru 2017 este de 3.175.000 lei, din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP FE).

Mihaela MIHAI