Pelerinaj la Prislop Patru mii de oameni au trecut pe la mormântul lui Arsenie Boca

0
14

Patru mii de oameni au fost la mormântul lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop. Luni s-au împlinit 22 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca care s-a născut în  judeţul Hunedoara şi a dorit  să fie înmormant tot aici, la Mănăstirea Prislop.
Pelerinaj la Mănăstirea Prislop, în judeţul Hunedoara. Patru mii de oameni din toată ţara au venit la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la al cărui deces s-au împlinit 22 de ani. Arsenie Boca a fost considerat un vizionar, motiv pentru care a fost hărţuit de securitate şi a fost întemniţat în mai multe închisori comuniste. Iubit de mii de credincioşi, părintele Arsenie Boca este considerat şi astăzi un sfânt. În fiecare an, la Mănăstirea Prislop ajung mii de pelerini care îi cinstesc memoria.
Mănăstirea Prislop a fost şi în acest an luată cu asalt de mii de credincioşi veniţi din toată ţara. Oamenii spun că drumul lung şi frigul nici nu mai contează atâta timp cât pot ajunge cât mai aproape de mormântul lui Arsenie Boca. Pelerinii lăcrimează şi spun că Boca este un sfânt, că după ce au ajuns aici nu i-a mai durut nimic.
Zeci de preoţi au oficiat slujba în memoria lui Arsenie Boca. După ce s-au rugat şi au aprins lumănări, pelerinii au urcat pe dealul mănăstirii, acolo unde este mormântul părintelui.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Nicolae Răducu, a declarat că la Prislop primii pelerini şi-au făcut apariţia încă de sâmbătă, dar maximul a fost atins luni şi că nu s-au înregistrat incidente.
Arsenie Boca s-a născut în judeţul Hunedoara. A fost stareţ şi duhovnic la mai multe mănăstiri din ţară. Harul său a atras mânia autorităţilor comuniste. Ani întregi Arsenie Boca a fost Închis şi trimis să lucreze la canal. A murit în urmă cu 22 de ani şi a fost înmormântat acolo unde şi-a dorit, la Mănăstirea Prislop.
Andrada VELCIOV