Pe modelul Argeș, un consilier local ar vrea ca Jiul să fie susținut de companiile de apă și gunoi

0
374

100 de ani s-au împlinit anul acesta de la înființarea Jiului Petroșani. Fotbalul nu mai este încă ceea ce a fost odată. Rezultatele din anii 70-80 sunt istorie. La fel ca și fotbaliștii. În Valea Jiului, fotbalul trăiește din povești.  Fără o economie potentă, care să aibă oameni de afaceri dispuși să cheltuiască pe o echipă de fotbal, sportul rege este de ani buni la primărie. În ligile inferioare.

Barbu de la Petroșani vrea modelul Pitești

Momentul în care administrația locală de la Petroșani a aprobat banii pentru marcarea celor 100 de ani de la înființarea echipei de fotbal a fost și cel în care un consilier local a dezvăluit modelul FC Argeș.

”Am citit recent că FC Argeș vrea să ajungă în Liga I. Anul trecut era echipa primăriei, anul acesta fiind un eveniment atât de important era peste puterile ei să țină echipa și-au cedat marca unei asociații de drept privat. În care erau asociate două din cele mai profitabile, cum să le zic…intreprinderi din municipiu, cei care furnizează apa și cei care colectează gunoiul. Și cu aceste două forțe vor să intre în Liga I”, a spus consilierul local Mihai Barbu.

Petroșani nu e Pitești

Coleg de consiliu cu Barbu, Claudiu Cornea a spus că se compară „merele cu perele„.

”Mă deranjează foarte tare comparațiile acestea. Întotdeauna când este vorba de fotbal comparăm merele cu perele. Ne comparăm noi municipiul Petroșani cu o economie în declin, cu municipiul Pitești care are o super economie? Ați fost în ultima vreme acolo?”, l-a întrebat consilierul Claudiu Cornea pe colegul său Mihai Barbu.

”Nu de la automobile vin.  Avem și noi aceleași două firme, una care ia gunoaiele și alta care furnizează apa”, a răspuns Barbu.

”Haideți domnule Barbu să fim serioși, că dacă lăsăm lucrurile așa o să apară public că nu suntem în stare pentru că nu vrem. Nu noi nu suntem în stare pentru că nu avem cu ce. Nu avem nicio societate comercială în Valea Jiului și nici măcar 10 dacă le-am aduna nu am reuși să susțină o echipă în Divizia”, a replicat Cornea.

”Astea două sunt profitabile”, a venit răspunsul lui Barbu.

”Dar de unde știți? Vreți ca Apa Serv să țină o echipă în Liga I?”, a întrebat Cornea.

Alesul local nu a mai primit însă răspuns de la colegul său de consiliu.

Primăria, sprijin pentru maxim Liga a II-a

Primarul Tiberiu-Iacob-Ridzi a susținut că primăria face ce poate în ceea ce privește echipa de fotbal.

”Toată treaba stă în cine finanțează și câți bani sau poate și dorește acest lucru. Eu sunt de acord cu orice variantă care să fie benefică pentru Clubul Jiul și pentru oraș. O să încercăm să revigorăm Jiul atât cât putem anul acesta, anul viitor mai mult și să sperăm că la un moment dat vom reuși să ținem echipa aceasta în Divizia B. Asta ar fi maximul posibil pe care am putea să-l susținem noi, administrația publică locală. ”, a răspuns primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Conform sursei citate, dacă cineva își va dori să vină într-o formulă sau alta în susținerea Jiului, se va decide în consiliul local și în baza legilor în vigoare