Pasiunea pentru lectură, transformată în pasiune pentru scris

0
189

Are 18 ani și a reușit să publice prima carte. Un roman. Un roman la care a muncit aproape șase ani până să ajungă bun de tipar.

Ani întregi de muncă finalizați cu un roman

O elevă din Petroșani a intrat în rândul scriitorilor. Propune iubitorilor de cărți un roman cu de toate, recunoscând că nu este adepta unui singur gen. Imaginația este cea care a ajutat-o să pună pe hârtie ”Războiul celor 100 de săgeți„.

”Niciodată nu m-am gândit că o să ajung aici și o să devină pentru mine atât de important lucrul acesta”, a recunoscut Georgiana Burada în fața celor prezenți la lansarea primului ei roman.

I-au fost alături prieteni, colegi, dar și familia.

”Din clasa a șasea a început pasiunea ei de a scrie. După un lung șir de încercări a reușit să scoată până la urmă ”Războiul celor 100 de săgeți””, a spus unul dintre prietenii Georgianei.

”O consider o persoană foarte ambițioasă și muncitoare. S-a străduit foarte mult la scrierea acestui roman. M-a impresionat faptul că chiar și atunci când a fost criticată, ea nu s-a dat bătută”, a completat prietenul elevei.

”În clasa a IX-a, când am cunoscut-o, ea s-a apucat de transcrierea cărții pe calculator și de corectarea ei în același timp și am încercat să o ajut și să o susțin cât de mult am putut eu. Sunt sigură că această carte o să fie un real succes”, susține și prietena Georgianei.

Totul a început în copilărie, mama sa fiind cea care i-a pus prima carte în mână. Tânăra recunoaște că a început să scrie pe foi mici, pe care de multe ori erau scrise alte materii. A trecut apoi la faza a doua, cea în care a transcris totul pe foi albe. I-au trebuit undeva la doi ani de zile. Alți doi ani i-au fost necesari pentru a scrie romanul pe calculator și a-l corecta, alături de o prietenă. După șase ani a venit și etapa finală, publicarea romanului.

”Sunt toate genurile. În general nu îmi place un singur gen. Mama pur și simplu mi-a pus prima carte în mână și mereu mi-a plăcut să îmi imaginez lucruri care poate nu neapărat sunt reale și de aici a pornit totul, toată pasiunea aceasta. A fost puțin greu la început, dar pe măsură ce am intrat în poveste parcă era altceva, veneau de la sine„, a declarat Georgiana Burada.

Primul capitol al romanului e ultimul scris. Asta pentru că  prima variantă a primului capitol s-a părut că nu este ceea ce trebuie.