Parângul are nevoie de o nouă autorizație de mediu

0
137

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng înaintează greu. Realizat undeva doar la 20 la sută, proiectul ar fi condus la dezvoltarea turistică din zonă.

Încă un act pentru telescaun

După ani întregi în care s-a judecat cu Romsilva pentru terenul necesar întregului domeniu schiabil, primăria a trecut la o altă abordare. Solicită pe bucăți scoaterea din fondul forestier național a terenului. O altă autorizație de mediu e necesară pentru Parâng pentru construirea în stațiunea montană a unui nou telescaun.

”Am primit de la Romsilva un punct de vedere. Trebuie noi să facem un demers pentru că e o parcelă nouă, care nu a fost prinsă inițial, atingem cumva, nu foarte mult din ea, și trebuie să facem un demers legat de autorizația de mediu. E o chestiune care se rezolvă, doar trebuie puțin timp”, Spune Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

TS 4, denumirea dată noii instalații de transport pe cablu, e necesară. Asta pentru că ar face legătura cu pârtiile din partea nordică a stațiunii, cele pe care zăpada rezistă cel mai mult.

Circa 10 hectare de teren sunt necesare pentru construcția telescaunului estimat la circa 7 milioane de euro. În toamna lui 2014 s-a pus în funcție TS3 – telescaunul care pleacă de la Hotelul Rusu și ajunge în Poieniță- acesta fiind construit cu bani dintr-un credit contractat de administrația locală.

Telegondola care urma să faăc legătura între municipiul Petroșani și stațiunea montană, parte din proiectul estimat la circa 68 milioane de euro, nu se știe dacă și când va fi realizată. Totul este condiționat de alocările de la Guvern.