Ordine de protecție provizorie emise de polițiști. Un vulcănean, ultimul pe listă

0
638
foto: weradio

Polițiștii hunedoreni au emis, în acest an, patru ordine de protecție cu durată provizorie. În toate cazurile a existat pericolul unui risc iminent asupra vieții, integrității fizice ori libertății din cauza actelor de violență domestică.

Ultimul restricționat, un bărbat din Vulcan

Polițiștii au deschis dosar penal pentru amenințare și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui vulcănean. Acesta și-a amenințat fosta concubină.

Totul s-a întâmplat luni seara. Femeia, de 37 de ani, a sunat la Poliția Vulcan. A povestit că fostul său concubin, în vârstă de 41 de ani, aflat în stare de ebrietate, a amenințat-o și i-a amenințat și familia. Motivul, femeia nu mai dorea să continue relația cu bărbatul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a aplanat situația conflictuală şi a luat măsura emiterii unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pe o periadă de cinci zile”, informează IPJ Hunedoara.

Nicio persoană nu a fost agresată fizic, însă, ca urmare a plângerii depuse de către femeie, vor fi efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Începând cu data de 28 decembrie 2018, poliţiştii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite un ordin de protecţie provizoriu. Acesta este valabil 5 zile. Victima nu mai este astfel nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Hunedoara au fost emise 4 ordine de protecţie provizorii. Acestea au fost emise faţă de persoane din localităţile Vulcan, Petroşani, Hunedoara şi Ilia. Toate s-au manifestat violent în raport cu membrii familiei.