ISU Hunedoara are container multi risc

0
50

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara are, de puțină vreme, un container multi risc destinat optimizării operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă majore.

Containerul este prevăzut cu echipamente de ultimă generaţie pentru căutarea-salvarea persoanelor în diferite medii ostile vieții. Acest echipament modern ce permite intervenţii de lungă durată în condiţii dificile va deservi întregul judeţ. Containerul în valoare de peste 300.000 euro este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 m şi înalt de 2,2 metri, având o greutate de opt tone.

Acesta conţine, în sertare şi rafturi, cărucioare şi lăzi metalice, în interiorul cărora sunt aşezate echipamente diverse, de la un cort militar (cu încălzire), sisteme pneumatice de ridicare, echipamente de descarcerare, de pătrundere, echipamente pentru imobilizarea pacienţilor, tărgi de transport speciale, unelte, trei generatoare electrice, chiar şi materiale de construcţii, aparat pentru detecţia curentului electric fără atingere şi multe alte echipamente specifice (PSI, de protecţie pompieri, salvare de la înălţime etc).

Containerul mai are un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale, având posibilitatea de detecta sunete şi a capta imagini din locuri strâmte. Sistemul este compus din cameră articulată, cu braţ telescopic de 4 metri şi senzori acustici.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că instituţia a fost dotată, recent, cu acest container, judeţul Hunedoara fiind printre primele zece din țară dotate cu astfel de echipamente.