Incoloră, dar roșie

0
308

Apa de la robinet a fost, luni, în unele zone din municipiul Lupeni, roșie. Beneficiarii spun că nu e prima dată când primesc apă de o asemenea calitate. Reprezentanții operatorului de apă afirmă că a fost oprită apa pentru unele lucrări, iar acest lucru a condus la dezechilibre.

Preț de apă potabilă pentru apa menajeră

Așa consideră unii dintre abonații ApaServ că plătesc pentru apa care le curge la robinete.

”Azi dimineață apa a curs roșie. Nu este prima dată când se întâmplă. Cei de la ApaServ nici nu anunță din timp restricțiile. Toată mizeria ajunge în centrală, în mașina de spălat”, spune un lupenean.

Bărbatul afirmă că nu consumă apă de la robinet. Folosește apă minerală din comerț.

Apă oprită pentru a limita furturile

Șeful departamentului exploatare din cadrul ApaServ, Florin Donisă, spune că la Lupeni au avut loc o serie de lucrări.

”Se realizează lucrări pentru limitarea furturilor de apă la două imobile de pe strada Viitorului, iar pentru aceasta a fost nevoie de sistarea alimentării cu apă. Până să se oprească de tot au apărut o serie de impurități”, a spus Donisă.

Conform sursei citate, la reluarea alimentării se vor respecta pașii necesari pentru ca apa de la robinete să fie una potabilă.

Reprezentanții ApaServ spun că rețelele de apă sunt vechi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care după o restricție apa de la robinete ajunge să fie roșie.